Παιδική Αποταμίευση

Τα παιδιά είναι χαριτωμένα, αλλά σίγουρα κοστίζουν!

Ας δούμε μαζί μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να προετοιμαστούμε οικονομικά από την άφιξη του μικρού μας.

Αναθεωρούμε  τον οικογενειακό μας προγραμματισμό!

Για να μεγαλώσει ένα παιδί που γεννήθηκε το 2013 έως την ηλικία των 18 ετών, θα έχει κοστίσει κατά μέσο όρο περίπου $ 245.000 (σε σημερινά δολάρια), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Αυτό είναι σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Επιπλέον ας υπολογίσουμε πως η εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνει τις σπουδές σε κάποια ιδιωτική σχολή ή στο εξωτερικό, για το οποίο μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε $ 100,000 έως $ 300.000!

Έχουμε μελετήσει τον προϋπολογισμό μας και τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να προετοιμαστούμε για μία τόσο μεγάλη οικονομική ευθύνη?

  • Ξεκινάμε με την ανάλυση τόσο των παγίων όσο και των μεταβλητών μηνιαίων δαπανών μας.
    Στη συνέχεια, καθορίζουμε ποιες δαπάνες είμαστε σε θέση να περιορίσουμε ώστε να ελευθερώσουμε κάποια μετρητά. Ταξίδι; Διασκέδαση; Φαγητό σε εστιατόρια έξω?
  • Τοποθετούμε τα μετρητά που εξοικονομούμε από αυτές τις περικοπές, σε έναν ειδικό λογαριασμό, προορισμένο αποκλειστικά για χρήση των πρώτων εξόδων που θα κάνουμε για το μωρό μας!

Ορίζοντας τις δημοσιονομικές μας προτεραιότητες!

Καθορίζουμε τις οικονομικές μας προτεραιότητες και στη συνέχεια εξασφαλίζουμε ότι οι δαπάνες μας αντανακλούν τις προτεραιότητες αυτές.

Με άλλα λόγια, αν η εξοικονόμηση για τις σπουδές του παιδιού μας είναι πιο σημαντική απ’ ότι ένα μεγάλο σπίτι με αυλή, δημιουργούμε ένα αποταμιευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα! Θέτουμε τις βάσεις για την παιδική αποταμίευση του παιδιού μας!

Στη συνέχεια, με την μηνιαία εξοικονόμηση που θα έχουμε πετύχει, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε το συμβόλαιό για το μέλλον του παιδιού μας!

Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι όλες οι χρηματοοικονομικές αποφάσεις μας είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους!

Για παράδειγμα, αν κάνουμε διακοπές μόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία, ή αγοράζουμε ρούχα από επώνυμες μάρκες, αυτά τα επιπλέον χρήματα που δαπανάμε για την κάλυψη των αναγκών αυτών, επηρεάζουν τα πάντα, από το κεφάλαιο για τις σπουδές των παιδιών μας έως το λογαριασμό ταμιευτηρίου έκτακτης ανάγκης που θα θέλαμε όλοι να έχουμε, καθώς και πολλά άλλα.

Αγορές προϊόντων πολυτελείας

Ενώ δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε οικονομία για τα είδη ασφάλειας (όπως καθίσματα αυτοκινήτου, κούνιες, και ενδοεπικοινωνία), δεν υπάρχει κανένας λόγος να δαπανάμε πολλά χρήματα για ρούχα του παιδιού, τα οποία ρούχα δε θα του κάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ίσως να μπούμε στον πειρασμό να ξοδέψουμε ώστε να φορά τα πιο IN ρουχαλάκια το μωρό μας, ιδιαίτερα εάν αυτό είναι το πρώτο μας παιδί, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε λογικά, διαφορετικά η δαπάνη θα μπορούσε εύκολα να βγει πέρα από την αναμενόμενη των $ 12.000 για τα έξοδα που αφορούν τα παιδιά κατά το πρώτο έτος της γέννησής τους και μόνο.

Ασφαλιστική Κάλυψη

Μετά την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς μας. θα πρέπει να έχουμε φροντίσει επίσης την ασφάλεια ζωής μας! Εννοούμε την ασφάλεια ζωής του μπαμπά και της μαμάς, η οποία θα παρέχει εισόδημα και στήριξη στο μωρό μας σε περίπτωση που κάτι αδιανόητο μας συμβεί. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, το οποίο μας καλύπτει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γενικά προτιμάται. Θα πρέπει να σκεφτούμε ένα συγκεκριμένο ποσό, ένα ελάχιστο όριο το οποίο θα ήταν απαραίτητο για την ανατροφή του μωρού μας, σε περίπτωση που δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε ή είμαστε απών από την ανατροφή του! Το ποσό αυτό θα μπορούσε να ήταν η εξής φόρμουλα:
(Μηνιαία έξοδα μωρού * 12 μήνες * 18 έτη) * 2

Αξιολογούμε τα μελλοντικά μας σχέδια

Μόλις γεννηθεί το μωρό, θα συνεχίσουν να δουλεύουν και οι δύο γονείς ή κάποιος θα μείνει στο σπίτι για να φροντίσει το μωρό; Και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα? Σκεφτόμαστε κάποιο παιδικό σταθμό ή πλήρους απασχόλησης νταντά;

Ότι και να αποφασίσουμε, η υπαρκτή ανάγκη έχει δημιουργηθεί και θα πρέπει αργά ή γρήγορα να μας απασχολήσει:

  • Πώς θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε τη σύνταξή μας, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθάμε τα παιδιά μας και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, κατά την τρίτη ηλικία?
  • Πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο ώστε να πραγματοποιήσει το μωρό μας τις σπουδές του ή να ωθήσουμε την επαγγελματική του δραστηριότητα σε 20 χρόνια από σήμερα?

Αποφασίζουμε αυτό που είναι το πιο σωστό για την οικογένειά μας και στη συνέχεια προϋπολογίζουμε τις μηνιαίες μας δαπάνες ώστε να δούμε πώς αυτή η απόφαση μας για το μέλλον θα επηρεάσει τα οικονομικά μας σήμερα!

Φυσικά, η αγάπη προς το παιδί μας είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να του δώσουμε.

Ξεκινάμε από εκεί, και, είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

πηγή: MintLife